ΤΕΤΡΑΠΤΕΡΥΛΛΙΣ

   Home Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

                  

Το όνομα της ομάδας μας, Τετραπτερυλλίς, προέρχεται από την αρχαία ελληνική ονομασία της ακρίδας.
Το έτος που ιδρύθηκε και απέκτησε το πρώτο μέλος της ήταν το 1994, ύστερα από μεταγραφή από το σύλλογο ΑΣΤΑ. Παρά την ύπαρξη ενός και μόνου τοξότη, τα πρώτα δύο χρόνια στην ιστορία της ομάδας μας υπηρξαν ιδιαίτερα ένδοξα, καθώς στη διάρκεια αυτών σημειώθηκαν, μεταξύ άλλων, η πρώτη πανελλήνια νίκη, η πρώτη κατάρριψη πανελλήνιας επίδοσης και η πρώτη συμμετοχή σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Birbingham της Αγγλίας από αθλητή της Τετραπτερυλλίδας. Ως εκ τούτου και η θέση της στην πανελλήνια κατάταξη των συλλόγων ακολουθούσε ανοδική πορεία, κατακτώντας τη 19η θέση το 1995 και τη 14η το 1996 με τις προσπάθειες του μοναδικού τότε αθλητή της.
Το 1997 πλέον, ύστερα από μεταγραφές τοξοτών από τον Αρίωνα, αρχίζουν να εισέρχονται στο δυναμικό της ομάδας κι άλλοι αθλητές στις κατηγορίες ανδρών και νεανίδων. Το 1998, λοιπόν, μας βρίσκει με 7 ενεργούς αθλητές, οι οποίοι συνεχίζουν να πληθαίνουν με νέες μεταγραφές, από τον  Όμιλο Φίλων Βουνού και Θάλασσας αυτή τη φορά. Πιο οργανωμένοι τώρα πια, αθλητές και μέλη, αναλαμβάνουν και διοργανώνουν την πρώτη για την ομάδα επίσημη διεξαγωγή διασυλλογικού αγώνα. Η πρόοδος και η ανταμοιβή των προσπαθειών των αθλητών για την ομάδα μας είναι φανερή, δεδομένου ότι κατόρθωσαν να κατακτήσουν τόσο σύντομα και τόσο λίγοι ήδη την 4η θέση στην πανελλήνια κατάταξη των συλλόγων!
Τον επόμενο χρόνο δεχόμαστε κι άλλες μεταγραφές αθλητών από άλλους συλλόγους τοξοβολίας, όπως τον Αρίωνα και τον ΠΑΟ και, με 12 πια αθλητές, για πρώτη φορά η ομάδα συμμετέχει σε αγώνες και στις 4 κατηγορίες (ανδρών, γυναικών, εφήβων, νεανίδων) και κατέχει πλέον την 3η θέση στην πανελλήνια κατάταξη συλλόγων. Μπαίνοντας στο 2000 οι αθλητές πλέον αριθμούνται 16 και θριαμβευτικά κατορθώνουν να καταστήσουν την Τετραπτερυλλίδα 2ο καλύτερο σύλλογο στην Ελλάδα.
Το 2001 ήταν επίσης μια χρονιά γεμάτη επιτυχίες για την ομάδα μας. Διαθέτοντας στο ενεργητικό της 18 αθλητές, όχι μόνο διατηρεί για μια ακόμη χρονιά την πολύ καλή θέση της παραμένοντας 2η , αλλά και στερείται την πρώτη θέση λόγω δανεισμού κορυφαίου αθλητή μας στον Αρίωνα (υποσχετική μεταγραφή 1 χρόνου) , προκειμένου να παραμείνει ο Αρίων  πρώτος στην πανελλήνια κατάταξη. Οι διακρίσεις της ομάδας, όμως, δε σταματούν εκει, καθώς ένας έφηβος κι ένας άντρας, αθλητές της ομάδας μας, συμμετείχαν και τη χρονιά αυτή με την Εθνική ομάδα σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Πεκίνο της Κίνας.
Όλα αυτά τα χρόνια η Τετραπτερυλλίς υπήρξε αδελφός σύλλογος με το σωματείο Αρίων. Το 2002, όμως, κατόπιν διακοπής της λειτουργίας του τμήματος τοξοβολίας του Αρίωνα, η Τετραπτερυλλίς ακολούθησε ανεξάρτητο και δυναμικό δρόμο στην αθλητική σταδιοδρομία της. Με την απόκτηση, μάλιστα, του συνόλου των αθλητών τοξοβολίας του Αρίωνα, η ομάδα μας πλέον αποτελείται από περισσότερους από 45 ενεργούς αθλητές-τοξότες, για τους οποίους δε θα έπρεπε να παραβλέπουμε επίσης ότι έχουν επανειλλημένως λάβει διακρίσεις και συμμετάσχει με την Εθνική ομάδα τοξοβολίας σε αγώνες Παγκόσμιους, Πανευρωπαϊκούς, Βαλκανικούς, Διακρατικούς, σε Grand Prix, Κύπελλα Νέων, Διεθνή Τουρνουά.
Από το 1994 που ιδρύθηκε το σωματείο μας Τετραπτερυλλίς μέχρι και σήμερα, οι αθλητές πραγματοποιούν τις προπονήσεις τους στα προπονητήρια που διατίθενται στην περιοχή του Ελληνικού, αρχικά μοιραζόμενοι το χώρο με το αδελφό σωματείο Αρίωνα και από το 2002 κι ύστερα ως ανεξάρτητος σύλλογος τοξοβολίας.
Η πορεία της ομάδας τοξοβολίας της Τετραπτερυλλίδας είναι πράγματι σταθερά και διαρκώς ανοδική και οι συνεχείς διακρίσεις που σημειώνουν οι αθλητές της αποδεικνύουν ασφαλώς το υψηλό επίπεδο προπόνησης, καθώς και των αθλητών. Δικαιολογημένα, λοιπόν, θα διέκρινε κανείς ότι οι αθλητές της ομάδας μας μπορούν και θα συνεχίσουν την ένδοξη και πολλά υποσχόμενη πορεία που ως τώρα έχουν ακολουθήσει.